Stem Realistisch, Stem Piraat!


PIRATENPARTIJ stelt zich vele vragen bij de manier waarop politiek vandaag gevoerd wordt. Hypocresie schijnt meer en meer de norm.

Daarom eisen wij meer TRANSPARANTIE. Wat gebeurt er met ons belastingsgeld? Wie of wat krijgt welk deel van de koek? Wie betaalt? Wie niet? Hoeveel functies mogen huidige politici combineren en kunnen die verschillende functies wel degelijk met de juiste serieux worden uitgevoerd?

Pirate Party wil haar kiezers geen korte termijnoplossingen bieden. De behandeling van onderwerpen als wonen, veiligheid, groenbeleid,  infrastructuur, mobiliteit,  netheid, lokale economie en onze Europese betrokkenheid,  dient te gebeuren op basis van een duidelijke ANALYSE van het geheel (verleden, heden en toekomst) en dankzij PARTICIPATIE. Interpelatie en open  debatten, zowel fysiek als via het internet, met een betrokkenheid van zoveel mogelijk burgers, is voor ons het antwoord.

Snel enkele programmabeloftes maken die slechts beperkt vanuit één oogpunt overwogen werden, is niet onze stijl. Ten eerste omdat er niet over het mogelijke kostenplaatje gesproken wordt, en ten tweede omdat er op die manier geen duurzame oplossing gevonden wordt voor alle burgers op lange termijn.

Onderwijs en de vrijheid om kennis en cultuur delen, is een recht van iedereen. Daarom vinden wij ondermeer op lokaal vlak dat iedere Brusselaar gelijke onderwijskansen moet krijgen. Een grondige verandering van de STRUCTUREN, is de enige manier waarop Brussel dit basisrecht opnieuw in onze multiculturele gemeenschap kan aanbieden.

Geef onze samenleving nieuwe reële kansen, STEM PIRAAT. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s