Piratenpartij in de Brusselse verkiezingen


Piratenpartij Brussel is verheugd u te melden zich met een lijst te zullen presenteren in de lokale verkiezingen van 14 oktober 2012 in Brussel Stad!

Internationaal pleit Pirate Party (opgericht in 2006 in Zweden) voor meer transparantie in de communicatie van overheidsaanbestedingen, bedrijfsbelangen en wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast strijden wij ook om het recht om informatie en cultuur vrij te delen op het internet (onze wereldbibliotheek) en de aanpassing van wetten op patenten. Basisbehoeften als kennis en gezondheid mogen geen voorrecht zijn van enkele bevoorrechten, maar moeten toegankelijk kunnen zijn voor iedereen. Daarnaast zitten politieke partijen, overal in Europa en de wereld, reeds meer dan 50 jaar verankerd in structuren die niet meer gestoeld zijn op de functionering van de hedendaagse maatschappij. Om die reden kunnen piraten met politieke ambities overal ter wereld zich niet aansluiten bij traditionele partijen (waarvan achterliggende ideologieën en normen vervaagd zijn) en varen wij onder eigen vlag.

Om een antwoord te vinden op tragische wereldaangelegenheden als de bankencrisis of milieuvervuiling, kiezen piraten overal ter wereld er voor om samen te komen en naar elkaar te luisteren in de vorm van debatten, want enkel door elkaar te inspireren en naar elkaar te luisteren, is een verdere positieve evolutie in onze maatschappij mogelijk.

Ook het internet biedt vandaag goede tools om een degelijk debat op grote schaal aan te gaan. Pirate Party ontwikkelde daarom landelijk, ook in Brussel, een systeem van liquid feedback. Dit is een forum waarop het voor elke burger mogelijk wordt gemaakt op een doordachte en serieuze manier mee te denken en deel te nemen in het politieke debat. Ook op lokaal niveau.

Groupe Parti Pirate de Bruxelles Ville - Groep Piraten Partij Brusselse Stad

Groupe Parti Pirate de Bruxelles Ville – Groep Piraten Partij Brusselse Stad

Met een coherent team van Brusselaars van diverse pluimage en taalachtergrond, trekt piratenpartij daadkrachtig naar de lokale verkiezingen in Brussel. Klaar om het echte debat over cultuur, urbanisatie, groenbeheer, lokale economie, werkloosheid, onderwijs, creativiteit, veiligheid, Europese en Belgische betrokkenheid, verdraagzaamheid en woonbeleid aan te gaan. Met een programma dat alle Brusselaars via ons internetforum uitnodigt, persoonlijke verhalen te delen en vanuit eigen ervaringen mee te denken aan oplossingen die op lange termijn het woon- en leefcomfort van elke inwoner in Brussel kan bevorderen.

Tijdens het verdere verloop van onze campagne zullen wij u zoveel mogelijk verder informeren over onze doelen en activiteiten.

Met vriendelijke groet,

Line Callebaut

Lijsttrekker piratenpartij Brussel Stad
Secretaris Generaal Pirate Party Belgium

Internet website: http://www.piratenpartij.be

Onze Wiki: http://www.pirateparty.be/wiki/index.php/CrewBruxellesVille

Advertisements
This entry was posted in Newsletters and tagged by Abdelkrim. Bookmark the permalink.

About Abdelkrim

Father, Entrepreneur, Speaker, Photographer, Writer, www.alt-f1.be Founder, MBA Solvay Alumni, President of a not-for-profit organisation, Solvay Schools Alumni Management Board member, Pirate Party member

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s